ukenru
v-ukroboronpromi-rozpovili-pro-ekspertizi-schodo-podiy-na-rivnenskomu-poligoni

В "Укроборонпромі" розповіли про експертизи щодо подій на Рівненському полігоні

 • 13685 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Наразі фахівці проводять хімічний склад металу, з якого був зроблений міномет, який вибухнув на Рівненському полігоні та його фізичні показники. Про це під після засідання комітету ВР з нацбезпеки та оборони заявив перший заступник генерального директора концерну "Укроборонпром" Сергій Омельченко, передає кореспондент УНН.

"Під час проведення слідчого експерименту (щодо подій на Рівненському полігоні – ред.) перевірялися пошкодження, які відбулися при різних способах підриву міномета ("Молот" – ред.) для того, щоб відпрацювати усі можливі версії. Зараз інститут судових експертиз перевіряє хімічний склад (металу, з якого був зроблений ствол міномета – ред.) і фізичні показники. Слідчий експеримент створювався для того, щоб визначити – це дійсно була технічна причина, чи людський фактор. Зараз ми маємо поки що наслідки підриву міни у каналі ствола і ті сліди, які вона залишає після того, як це відбулося. За цим ще рано робити якісь висновки, тому дочекаємось результатів експертизи", – повідомив С.Омельченко.

Як повідомялв УНН, міномет “Молот”, скоріше за все, розірвався через подвійне його заряджання, у результаті чого загинули троє військовослужбовців 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, а ще дев’ятеро були поранені. Про це сьогодні сказав заступник міністра оборони України Ігор Павловський під час засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП