ukenru
v-ukrayini-zatrimuyetsya-vidacha-pasportiv-mvs-nazvalo-prichinu

В Україні затримується видача паспортів: МВС назвало причину

 • 218141 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Через повномасштабне вторгнення рф затримуються строки виготовлення та видачі ID-карток і паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Про це повідомило МВС, передає УНН.

Цитата

"Збройна агресія російської федерації проти України, на жаль, внесла корективи у процес оформлення біометричних документів нашим громадянам. Зокрема, це знайшло відображення у швидкості виготовлення та видачі ID-карток та паспортів громадянина України для виїзду за кордон", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначили, що внаслідок знищення та часткового руйнування російськими окупантами логістичних шляхів в Державній міграційній службі зіткнулись з труднощами, пов’язаними з постачанням та доставкою необхідних витратних матеріалів для друку паспортів, у тому числі - з-за кордону.

"Як результат, вимушені констатувати затримки строків виготовлення документів. Ми розуміємо наскільки важливо для всіх громадян України мати на руках паспортні документи у період воєнного стану, тому одним із пріоритетних завдань для нас залишається вжиття всіх можливих заходів для їх своєчасної видачі", - ідеться у повідомленні.

У МВС заявили, що у тісній взаємодії уряду України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної міграційної служби України та ДП "Поліграфкомбінат "Україна" докладаються зусилля задля виправлення ситуації та налагодження надійних логістичних каналів постачання необхідних компонентівта матеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стартувало одночасне оформлення ID-картки та закордонного паспорту

"Важливо, що територіальні органи та підрозділи ДМС, які знаходяться в безпечних районах, попри важкі умови продовжують працювати та надавати адміністративні послуги населенню. Ми щодня приймаємо десятки тисяч заяв від громадян на оформлення біометричних паспортних документів. Діяльність всіх органів, задіяних у процесі оформлення та видачі паспортів, спрямовано на те, щоб громадяни отримали паспортні документи якомога швидше", - йдеться в повідомленні.

Крім того, задля зручності громадян, уряд схвалив постанову Кабінету Міністрів України, положення якої дають змогу продовжити термін дії паспортів громадянина України для виїзду за кордон та вклеїти фото дитини у паспорт батьків, як у підрозділах ДМС, так і в дипломатичних установах України за кордоном.

Українські Національні Новини

Суспільство