ukenru
v-ukrayini-zaochno-zaareshtuvali-rosiyskogo-rezhisera-mikhalkova

В Україні заочно заарештували російського режисера Міхалкова

 • 318115 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Український суд заочно заарештував радянського і російського режисера Микиту Міхалкова за посягання на територіальну цілісність Україн. Про це повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедиктова, пише УНН.

Цитата

"Офіційно інформую вас про те, що український незалежний, суверенний, справедливий суд дозволив українським прокурорам вас затримати з метою доставки в український суд для обрання запобіжного заходу, як підозрюваному", - написала Венедіктова, звертаючись до режисера.

Деталі

Повідомляється, що Міхалков звинувачується в участі в документальних фільмах про війну, які не відповідають дійсності.

“Ми всі прекрасно розуміємо, яку сходинку в ієрархії влади РФ ви займаєте - далеко не останню. Вважаю, ви перебуваєте в близьких відносинах з першими особами РФ і це саме та причина, через яку Ви так завзято підтримуєте і пропагуєте війну. У всякому разі, так це бачимо ми тут в Україні", - зазначає генпрокурор.

Крім того, повідомляється, що офіс генерального прокурора України запустив офіційну процедуру оголошення Міхалкова у міжнародний розшук.

Довідка

Микита Сергійович Міхалков - радянський і російський режисер і актор. Підтримує політику Путіна і влади Росії щодо України. Зокрема, він заявив, що визнання Москвою так званих Донецької та Луганської "народних республік" було єдиним виходом з ситуації, що склалася. Він також підтримав війну РФ проти України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП