v-ukrayini-za-roki-nezalezhnosti-virobnitstvo-myasa-ptitsi-zroslo-na-98

В Україні за роки незалежності виробництво м'яса птиці зросло на 98%

 • 36058 переглядiв

Так, у 1990 році було вироблено 708 тис. т м'яса птиці, тоді як у 2020 році – 1 405 тис. т (+98%).

Виробництво інших видів м'яса в Україні впало. Зокрема, виробництво свинини зменшилося на 56% - до 697 тис. т, виробництво яловичини і телятини – впало на 84%, до 345 тис. т.

Виробництво інших видів м'яса скоротилося на 75%.

М’ясо птиці, зокрема курятина - залишається найпопулярнішим м’ясом в Україні.

До теми

Додамо, що єдиною курятиною в Україні, яка підтвердила відсутність антибіотиків, залишається “Наша Ряба”. Під час незалежного тестування фахівці дослідили, що виробник (МХП) не використовує антибіотики впродовж всього процесу вирощування птиці. 

Зазначимо, що продукція МХП експортується у понад 80 країн світу, що свідчить про високу якість і безпечність м’яса.

Цього року МХП став першим, хто відправив українську курятину в Лондон. 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Скоро "Чорна п'ятниця": лайфхаки для справжніх шопоголіків

     • 17290 переглядiв

    До Одеси прямують американські патрульні катери Island

     • 28569 переглядiв

    Ще одну справу Тупицького направили до суду

     • 13291 переглядiв

    Опалювальний сезон: до тепла не підключено ще 7% житлового фонду

     • 19456 переглядiв

    Експерти назвали найпопулярніше м'ясо в Україні

     • 56929 переглядiв