ukenru
v-ukrayini-serednya-ploscha-lisovikh-pozhezh-zrosla-u-7-raziv

В Україні середня площа лісових пожеж зросла у сім разів

 • 78094 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. З початку року в лісах галузі вже ліквідовано 86 пожеж на площі 438 га, що в 11 разів більше від кількості та у 78 разів більше від площі загорянь за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє Державне агентство лісових ресурсів України, передає УНН.

Цитата

"Зараз починається активна фаза пожежонебезпечного періоду. Із початку 2022 року в лісах галузі вже ліквідовано 86 пожеж на площі 438 га, що в 11 разів більше від кількості та в 78 разів більше від площі загорянь за аналогічний період 2021 року. Середня площа однієї пожежі зросла в 7 разів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомили, що верхові пожежи зачепили 11 га.

"На жаль, великою проблемою і досі залишається спалювання населенням сухостою на полях та присадибних ділянках. Укотре скажу, ці дії - злочин проти здорового глузду. Зупиніться і не паліть суху траву!", - повідомив голова Державне агентство лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль нагадав, що державна комісія ТЕБ та НС звернеться до Верховної Ради з пропозицією запровадити кримінальну відповідальність за навмисний підпал сухостою.

"Крім того, пожежі виникають унаслідок ворожих обстрілів (як із землі, так і з моря) та через диверсійні заходи (Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська та Одеська області)", - зазначається в повідомленні.

Наголошується, що гасіння лісових пожеж у зазначених областях ускладнюється через бойові дії, наявність не підірваних боєприпасів та мінування ділянок лісу.

Доповнення

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів закликали українців не палити сухостій, щоб не додавати роботи рятувальникам.

Українські Національні Новини

Суспільство