v-ukrayini-planuyut-stvoriti-20-tsentriv-zhittyestiykosti-za-izrayilskim-zrazkom

В Україні планують створити 20 центрів життєстійкості за ізраїльським зразком 

 • 858649 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. В Україні у 2023 році планують створити 20 центрів життєстійкості, де українці зможуть отримати всю необхідну їм соціальну і психологічну підтримку. Про це повідомляє УНН з посиланням на очільницю Міністерства соціальної політики Оксану Жолнович.

Деталі

Україна планує запозичити досвід Ізраїлю і створити Центри життєстійкості – дружні безбар’єрні простори з соціально – психологічної допомоги. Наразі планується відкриття 20 таких центрів, які вмістять 3,6 млн українців.

Для центрів планують підготувати понад 7 тисяч соціальних працівників, психологів, кейс-менеджерів, допомагатимуть із цим також ізраїльські фахівці.

Цитата

"На сьогодні вже розпочато проєктування такого центру в Ірпені – одному з міст, що найбільше постраждало внаслідок воєнної агресії росії на Київщині. А в перспективі максимальний план – 1500 таких центрів по всій Україні, у кожній із громад нашої держави", - повідомила очільниця Мінсоцполітики.

За словами Жолнович, досвід Ізраїлю засвідчив, наскільки важливою є групова терапія, робота з сім’ями та дітьми, психологічна підтримка на ранніх етапах, яка дозволяє уникнути подальшого загострення стану здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова хвиля переселенців через екоцид росіян: чек-лист громадам для зустрічі постраждалих

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Німеччині викрали наперсний хрест папи Бенедикта XVI

     • 849815 переглядiв

    В оргкомітеті Олімпійських ігор у Парижі відбулися обшуки

     • 1264528 переглядiв

    Грузія стала головним постачальником вина у росію

     • 1099372 переглядiв

    Україна стала 43-м членом Банку розвитку Ради Європи

     • 889010 переглядiв