v-ukrayini-pereviryat-dovidki-pro-invalidnist-i-nepridatnist-do-viyskovoyi-sluzhbi-vidani-pislya-povnomasshtabnogo-vtorgnennya

В Україні перевірять довідки про інвалідність і непридатність до військової служби, видані після повномасштабного вторгнення

 • 723893 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. У вечірньому зверненні президент Зеленський заявив, що потрібно перевірити значний масив рішень військово-лікарських комісій (ВЛК) щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені після 24 лютого 2022 року, оскільки є приклади областей, де після лютого 2022 року вдесятеро зросла кількість зняття з військового обліку через рішення ВЛК, передає УНН.

Цитата

«Абсолютно зрозуміло, що це за рішення. Корумповані рішення. Та й у межах кримінальних проваджень, які тривають зараз щодо працівників ВЛК та МСЕК, видно ще краще, скільки рішень могло бути сфальшовано», — сказав Зеленський.

Доповнення

Також президент планує вирішити те, із чим звертаються майже всі командири на місцях, – поняття так званої обмеженої придатності. За його словами, дуже довго це поняття давало змогу маніпулювати в питаннях комплектації підрозділів. Зокрема, бойових бригад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"За хабарі ВЛК від 3 до 15 тис. доларів за кордон виїхали тисячі людей" – Зеленський

Зеленський відзначив, що все, що стосується придатності чи непридатності до військової служби, повинно бути максимально чітким. Щоб і людина розуміла, як вона може допомогти обороні, і щоб у підрозділах була ясність, ким їх будуть комплектувати.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Донеччині 29 серпня загинули шестеро пілотів - ЗМІ

     • 31317588 переглядiв