v-ukrayini-khochut-zaboroniti-geografichni-nazvi-povyazani-z-rf-rada-zrobila-pershiy-krok

В Україні хочуть заборонити географічні назви, пов'язані з рф: Рада зробила перший крок

 • 137957 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 7253, який забороняє надавати географічним обєктам назви, які пов'язані з росією та її діячами. "За" проголосувало 253 нардепи. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВР.

Деталі

Законопроект пропонує заборонити присвоювати географічним об’єктам назви, що звеличують, увіковічують, пропагують або символізують державу-окупанта або її визначні, пам’ятні, історичні та культурні місця, міста, дати, події, її діячів, які здійснювали військову агресію проти України та інших суверенних країн, державну тоталітарну політику та практику, пов’язану з переслідуванням опозиції (опозиційних діячів), дисидентів та інших осіб за критику тоталітарного радянського та тоталітарного російського режиму, зокрема й громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях України або тимчасово перебували на території держави-окупанта та стали жертвами переслідування з боку російських репресивних органів.

Окрім того, народні депутати підтримали пропозицію скоротити наполовину строки подачі пропозицій і поправок для підготовки до другого читання законопроект.

Доповнення

У застосунку "Київ Цифровий" завершилося голосування щодо перейменування вулиць, назви яких пов’язані з росією.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Верховна Рада ухвалила законопроект про фрілансерів

     • 785957 переглядiв

    Гана повідомляє про перший спалах вірусу Марбург

     • 216813 переглядiв

    В Україні повертається доплата за інсуліни

     • 891074 переглядiв