ukenru
v-ukrayini-khochut-sadzhati-za-poshirennya-informatsiyi-pro-peremischennya-ukrayinskikh-viysk

В Україні хочуть саджати за поширення інформації про переміщення українських військ

 • 160707 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. В Україні хочуть запровадити кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про переміщення та позиції українських військ. Відповідне питання сьогодня затвердив Комітет Верховної Ради України з правоохоронної діяльності, повідомив перший заступник голови комітету, народний депутат Андрій Осадчук, пише УНН.

Цитата

“Сьогодні Комітет з питань правоохоронної діяльності остаточно визначився з цілою низкою критичних питань”, - написав Осадчук.

Деталі

З його слів, зокрема, комітет сьогодні затвердив:

- Запровадження кримінальної відповідальності за незаконне використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги. Погоджено, що саме продаж таких товарів (предметів) загальною вартістю від 620 000 гривень або інше їх використання з метою отримання прибутку є злочином. У військовий час буде каратися позбавленням волі від п’яти до семи років.

- Запровадження кримінальної відповідальності за несанкціоноване розповсюдження інформації про направлення, переміщення міжнародної військової допомоги в Україну і переміщення територією України, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших військових формувань України, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану. У воєнний час для тіктокерів за розповсюдження такої інформації – від п’яти до восьми років ув’язнення. Для організованої групи, з корисливих мотивів – від восьми до дванадцяти років ув’язнення.

“Взагалі нічого не фотографуйте, що стосується військової техніки. Будьте уважні та обережні, так ми швидше здобудемо Перемогу. Чекаємо остаточного погодження головами депутатських фракцій і груп та керівництва Парламентом”, - додав нардеп.

Раніше

Як писав УНН, напередодні Служба безпеки України затримала киянина, який виклав у соцмережах фотографії місцезнаходження техніки Збройних сил України у Подільському районі Києва, що призвело до бомбардування району.

Українські Національні Новини

Політика