v-ukraini-testuiut-universalnoho-boiovoho-robota-d-21-11

В Україні тестують універсального бойового робота D-21-11

 • 21661 переглядiв

В Україні тестують універсального робота, який може проводити розвідку, штурмувати або обороняти позиції. Про це розповів віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає УНН.

Деталі

D-21-11 — це універсальний український робот, який створили учасники оборонного кластера Brave1. Машина обладнана автоматичною туреллю та може виконувати бойові завдання. Наприклад, проводити розвідку, штурмувати або обороняти позиції 

- розповів очільник Мінцифри.

За словами Федорова, платформу можна використовувати, щоб безпечно доставляти боєприпаси або провізію для бійців у гарячі точки. Бойова частина повністю знімна.

Доповнення 

Міністр розповів, що бойова частина  робота, D-11, вже пройшла успішні випробування та має позитивні відгуки від військових.

Відбувся тестовий політ українського дрона-камікадзе AQ 400 Scythe17.12.23, 23:30

У планах розробників — інтегрувати в робота натовські види озброєння та посилити стійкість до ворожого РЕБу. Зараз команда працює над масштабуванням виробництва.

Нагадаємо

Український дрон Backfire пройшов комісію Міністерства оборони та невдовзі може з’явитися на озброєнні Збройних сил України. Через повну автономність безпілотника ворог не може вирахувати його координати та наземної команди, що дає змогу убезпечити операторів.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні тестують універсального бойового робота D-21-11

     • 21661 переглядiв

    Україна очікує зростання експорту на 9% у 2024 році

     • 23582 переглядiв