v-salvadori-vyishla-z-viaznytsi-zhinka-yaka-bula-zasudzhena-za-vtratu-dytynu

В Сальвадорі вийшла з в'язниці жінка, яка була засуджена за аборт

 • 31055 переглядiв

Ліліан, жінка з Сальвадору, була звільнена з в'язниці після семи років ув'язнення за втрату дитини в 2015 році, що було розцінено як аборт, суворо заборонений в Сальвадорі.

В Сальвадорі жінку було звільнено з в'язниці через понад сім років після того, як її засудили за втрату дитини. Про це повідомляє BBC, пише УНН

Деталі 

28-річну Ліліан було засуджено до 30 років позбавлення волі у 2015 році.

У 2015 році вона народила дівчинку в державній лікарні, але у дитини виникли ускладнення, і через три дні вона померла.

Як зазначається, у Сальвадорі діють одні з найсуворіших у світі законів проти абортів. 

Прокурори звинуватили Ліліан у тому, що вона не потурбувалася про плід під час вагітності, і їй висунули звинувачення в недбалості та вбивстві за обтяжуючих обставин.

Ліліан, у якої є 10-річна дочка, завжди відстоювала свою невинність і говорила, що ніколи не збиралася переривати вагітність.

"Від імені всіх моїх супутниць я прошу вас припинити звинувачувати і переслідувати інших невинних жінок, таких як я", - сказала вона на прес-конференції. "Це була дуже важка травма, і я нікому не бажаю її пережити".

Групи, які підтримували Ліліан під час її випробувань, заявили, що вона була звільнена в грудні, але ця інформація стала відома тільки зараз.

За їхніми словами, рішення судді про звільнення Ліліан ґрунтувалося на тому, що вона перебувала в уразливому становищі в лікарні, коли втратила дитину.

Верховний суд Техасу скасував виняток щодо абортів13.12.23, 03:55

Доповнення

Повна заборона на аборти в Сальвадорі була запроваджена 1998 року. Вона не передбачає винятків у випадках зґвалтування або коли вагітність становить загрозу для здоров'я матері.

Тим, хто визнаний винним у перериванні вагітності, загрожує від двох до восьми років в'язниці. Але в багатьох випадках обвинувачення замінюють на вбивство за обтяжливих обставин, що тягне за собою мінімальний термін у 30 років.

Вважається, що десятки жінок були помилково поміщені до в'язниці в Сальвадорі за підозрою в тому, що вони зробили аборт.

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Справа Гринкевичів: суд арештував одного з фігурантів

     • 58405 переглядiв