ukenru
v-rezultati-boyovikh-diy-mizh-silami-yemenskikh-separatistiv-v-adeni-zaginuli-chotiri-lyudini

У результаті бойових дій між силами єменських сепаратистів в Адені загинули чотири людини

 • 35088 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. У суботу в єменському місті Аден відбулися зіткнення між членами сепаратистської перехідної Південної ради (STC), в результаті яких загинули щонайменше чотири бойовики. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела в службі безпеки, передає УНН.

Деталі

За словами жителів, опівдні в центральному районі Адена, де знаходиться штаб-квартира уряду і центральний банк, все ще чутно сильну стрілянину.

"Ми просимо мешканців залишатися вдома протягом наступних кількох годин, поки сили безпеки і антитерористичні сили очищають місто від деяких... злочинних елементів", - йдеться в повідомленні підрозділу сил безпеки STC в Твіттер.

У портовому місті виникла напруженість між міжнародно визнаним урядом і STC через контроль над півднем країни.

Прем'єр-міністр підтримуваного Саудівською Аравією уряду повернувся в Аден на минулому тижні з Саудівської Аравії і проживає в президентському палаці разом з іншими міністрами уряду. Президент Ємену знаходиться в Ер-Ріяді.

Доповнення

Південний Ємен був паралізований боротьбою за владу між урядом і підтримуваним Об'єднаними Арабськими Еміратами STC, що призвело в останні місяці до протестів проти широко поширеної бідності і поганої якості державних послуг.

STC є номінальними союзниками коаліції на чолі з Саудівською Аравією, яка бореться з орієнтованим на Іран рухом хуситів, який вигнав уряд зі столиці Сани в кінці 2014 року і тепер контролює більшу частину північного Ємену і основних міських центрів.

Саудівська Аравія виступила посередником в угоді, спрямованої на припинення протистояння між урядом і STC, включаючи формування нового кабінету, в який увійдуть сепаратисти, але запланована передислокація військ ще не відбулася.

Коаліція втрутилася в Ємен в 2015 році проти хуситів, але конфлікт затягнувся, в результаті чого загинули десятки тисяч людей і країна опинилася на межі голоду.

Українські Національні Новини

Новини Світу