ukenru
v-oon-zayavili-scho-pivnichna-koreya-gotuye-pershe-yaderne-viprobuvannya-z-2017-roku

В ООН заявили, що Північна Корея готує перше ядерне випробування з 2017 року

 • 125518 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Організація Об'єднаних Націй попередила, що Північна Корея зараз готується провести своє перше ядерне випробування з 2017 року. Про це УНН пише з посилнням на агенсство dpa.

Деталі

Останніми місяцями спостерігалися будівельні роботи на підземному випробувальному полігоні на півночі країни: «Роботи на ядерному полігоні Пунгері прокладають шлях до додаткових ядерних випробувань для розробки ядерної зброї», — йдеться у конфіденційному звіті ООН, частини якого були надані dpa.

Супутникові знімки цього місця показують, що Північна Корея ремонтує мережу тунелів у Пунгері, а також відновлює будівлі на цьому місці, які були знесені у 2018 році під час переговорів із США.

Згідно з звітом ООН, який охоплює діяльність за останні кілька місяців, потужності з виробництва матеріалів, що розщеплюються, також були збільшені на ядерному об'єкті країни в Йонбені.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) з червня відзначає активність у Пунгері, де Північна Корея провела шість випробувальних ядерних вибухів у період з 2006 по 2017 рік.

Додамо

Уряд Пхеньяна піддався раніше жорстким санкціям у зв'язку з його програмою створення ядерної зброї та балістичних ракет.

Українські Національні Новини

Новини Світу