ukenru
v-ofisi-prezydenta-rozpovily-pro-plany-pidtrymky-zrobleno-v-ukraini

В Офісі Президента розповіли про плани підтримки "Зроблено в Україні"

 • 42955 переглядiв

Україна планує підтримувати українських виробників в рамках ініціативи "Зроблено в Україні" через програми кешбеку, інвестиційні кредити та спрощене державне регулювання для стимулювання попиту, забезпечення фінансування та зменшення бюрократії.

Заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма під час свого виступу на KIEF TALKSобговорив стратегічні плани щодо підтримки українського виробника в рамках ініціативи "Зроблено в Україні", пише УНН.

Шурма розповів, що підтримка українського виробника товарів буде базуватися на трьох основних принципах: спонуканні попиту шляхом впровадження кешбеку як у споживчому, так і у промисловому сегментах, наданні інвестиційних кредитів та спрощенні державного регулювання.

"В індустріальному сегменті діє програма – кешбек на купівлю агротехніки, яка непогано себе показала. Подібна програма буде запущена і в споживчому сегменті. Покупець отримуватиме гідний кешбек за купівлю локального товару", – пояснив Шурма.

Він також зазначив, що умовою для отримання кешбеку буде необхідність безготівкової оплати з отриманням фіскального чека, що сприятиме більшій прозорості в операціях. Додатково, продавець повинен бути платником податків на загальній системі оподаткування.Заступник керівника Офісу Глави держави зазначив, що Кабінет Міністрів та Офіс Президента працюють над удосконаленням механізму державних закупівель з метою збільшення обсягу закупленої продукції з вищим рівнем локалізації, ніж це має місце наразі.

Також Шурма розповів, що ще одним ключовим аспектом підтримки українського виробника є надання пільгових кредитів, також вони планують спростити отримання кредитів на нові бізнеси.

"Ми плануємо змінити програму "5–7–9", щоб змістити фокус на інвестиційну діяльність. Якщо ви подивитеся на структуру виданих кредитів, побачите, що левова частка береться під оборотні кошти. Найімовірніше, ці напрями будуть обмежені. Усе буде сфокусовано на інвестиційній діяльності, а також буде розширено ліміт кредитів до 10 мільйонів доларів", – пояснив він.

За його словами що держава активно працює над дерегуляцією для українських виробників.

"В України мають з’явитися переваги порівняно з нашими сусідами: Румунією, Болгарією, Словаччиною, Польщею. Тому нам важливо, щоб наша дозвільна система була простішою, ніж у цих країнах. Дозволи видаються за п’ятьма напрямами: земля, муніципально-архітектурні погодження, приєднання до мереж, екологічні погодження і сам дозвіл на будівництво. Щодо землі і в нас уже ухвалено закон, який спрощує зміну її призначення. Працюємо над тим, щоб дерегулювати й інші напрями", – завершив керівника Офісу Президента.

Нагадуємо

Україна та Італія домовилися співпрацювати у просуванні українських брендів у світі та підтримку виходу українських виробників на міжнародні ринки через програму "Зроблено в Україні".