v-oae-znaydeno-khristiyanskiy-monastir-yakiy-ymovirno-pereduvav-islamu

В ОАЕ знайдено християнський монастир, який, ймовірно, передував ісламу

 • 534351 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. На острові біля узбережжя Об'єднаних Арабських Еміратів виявлено стародавній християнський монастир, який, можливо, існував ще задовго до того, як іслам поширився на Аравійському півострові, пише УНН з посиланням на The Washington Post.

Деталі

Монастир на острові Сінія, що входить до складу піщано-дюнного шейхства Умм аль-Кувейн, проливає нове світло на історію раннього християнства на берегах Перської затоки. Це вже другий подібний монастир, знайдений в Еміратах.

"Два монастирі загубилися в пісках часу, оскільки вчені вважають, що християни повільно наверталися до ісламу в міру того, як ця віра ставала все більш поширеною в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Вуглецевий аналіз зразків, знайдених у фундаменті монастиря, датується періодом між 534 та 656 роками.

Дослідники припустили, що віряни молилися до однопрохідної церкви. Але перед ними стояло кілька кімнат. Вони мали піч для випічки, а також купіль для хрещення. У нефі міг бути вівтар. Поруч із храмом є інша будівля. Вона має 4 кімнати. Можливо, вона грала роль будинку абата чи єпископа у ранній церкві.

Тімоті Пауер, ад'юнкт-професор археології в Університеті Об'єднаних Арабських Еміратів, який допомагав досліджувати останню знахідку, описав її як "справді захоплююче відкриття".

Ці монастирі допомагають краще зрозуміти еволюцію релігії у регіоні. Такі знахідки також сприяють кращому розумінню того, як християни поступово переходили до ісламу.

Нагадаємо

Археологи виявили два мечі епохи вікінгів на старовинному цвинтарі.

Українські Національні Новини

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський привітав Нетаньягу з перемогою на виборах

     • 257039 переглядiв

    Науковці створили карту гірських порід Місяця

     • 272939 переглядiв

    З Мар'їнки евакуювали всіх цивільних

     • 222174 переглядiв

    У Миколаєві пролунали звуки вибухів

     • 356702 переглядiв