v-natsparku-tuzlivski-lymany-vyiavleno-masove-brakonierstvo

В нацпарку "Тузлівські лимани" виявлено масове браконьєрство

 • 121792 переглядiв

Факти масового браконьєрства на території парку "Тузлівські лимани" виявлені на початку травня цього року. Рейд проводила робоча група, до складу якої увійшли екологи та представники правоохоронних органів.

В національному парку "Тузлівські лимани" процвітає браконьєрство, передає УНН із посиланням на джерела в правоохоронних органах. 

Деталі 

Факти масового браконьєрства на території парку виявлені на початку травня цього року. Рейд проводила робоча група, до складу якої увійшли екологи, представники поліції, працівники Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Одеській області, співробітники ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області. 

За результатом рейду вилучені незаконні знаряддя лову з водними живими біоресурсами: атерина – 16 973 штуки, камбала-глоса – 803 штуки, креветка – 3052 штуки. Втім, особу, що вчинила правопорушення встановити не вдалося.  

Раніше УНН повідомляв, що національний парк "Тузлівські лимани" в Одеській області має річний бюджет у розмірі 5 565 380 гривень, з яких 97% витрачається на заробітну плату 45 працівникам. І це дуже значна чисельність штату нацпарку під час війни. Проте і вони не можуть, судячи з інформації правоохоронців, навести там лад. 

Для порівняння, бюджет "Тузлівських лиманів" - це 300 дронів, яких гостро потребують військові на передовій і на які донатять люди. Якщо допустити, що такі бюджети має кожен нацпарк, а їх понад 50, то обмеження їх фінансування та вивільнення бюджетних коштів вистачило б на 15 000 дронів.

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    В нацпарку "Тузлівські лимани" виявлено масове браконьєрство

     • 121792 переглядiв