v-italii-spalakhnuv-skandal-cherez-fashystske-pryvitannia-pid-chas-memorialnoi-khody

В Італії спалахнув скандал через фашистське привітання під час меморіальної ходи

 • 23707 переглядiв

У Римі під час заходу в пам’ять про вбитих неофашистів масово використали давньоримське вітання, яке вважається фашистським, що спричинило скандал в країні.

У столиці Італії  спалахнув скандал через те, що учасники ходи в пам’ять про вбитих наприкінці 70-х років неофашистів використали фашистське вітання. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що вчора у столиці Італії відбувся захід з вшанування пам’яті трьох бойовиків руху "Молодий фронт" Франко Бігонцетті, Франческо Чіаватта та Стефано Реккіоні, вбитих 7 січня 1978 року у Римі. 

У соцмережі потрапили численні відео з цьогорічного заходу, де учасники наприкінці відповіли на фразу "За усіх полеглих побратимів" – "Присутні", та підняли праві руки у фашистському вітанні.

У виданні наголошують, що на заходу вже не було чинних посадовців – меморіальна подія за участі очільника регіону Лаціо закінчилась за декілька годин до того на цьому ж місці.

Проте багато опозиційних політиків відреагували обуренням на таку поведінку учасників меморіальної ходи.

Зокрема, політик від Демократичної партії Еллі Шляйн заявила, що Рим у 2024, набув вигляду 1924. Вона підкреслила, що  це неприйнятно.

Її однопартієць Нікола Зінгаретті написав, що не має питань до меморіального заходу, але використане вітання – "символ смерті, насильства та примусу", і це має бути засуджене усіма політичними силами, а мовчання можна розцінювати як схвалення. 

Ми – сила, яка точно не є фашистами, ми є антифашистами. Будь-хто, хто так вчинив, безумовно заслуговує на загальний осуд, як і всі демонстрації на підтримку диктатур. Є закон, який вказує, що у нашій країні неприпустимо виправдовувати фашизм

- заявив секретар коаліційної партії Forza Italia та чинний очільник МЗС країни Антоніо Таяні.

Довідково

Захід, що проходив ввечері у неділю в Римі та був присвячений так званим вбивствам Акка Ларенціа – нападу у січні 1978 року представників крайніх лівих організацій на підлітків з молодіжного крила Італійського соціалістичного руху (Movimento Sociale Italiano), заснованого симпатиками Муссоліні.

Внаслідок нападу двоє людей загинули на місці. Ще один учасник руху загинув згодом внаслідок сутичок з поліцією. Відтоді у річницю події в Італії щорічно проводять пам’ятні заходи. 

Партія чинної прем’єрки Джорджії Мелоні "Брати Італії" вважається наступницею Італійського соціалістичного руху.

Нагадаємо

Італійська партія "Брати Італії" на чолі з прем'єр-міністром Малоні запропонувала законопроєкт, що передбачає покарання шкіл за заборону різдвяних символів задля збереження культурного коріння.

Опозиція критикує його як такий, що політизує релігію.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі