Цитата:
"Причиною такого зв’язку може бути високий рівень N-нітрозосполук (NOC) у червоному м’ясі – речовин, які є потенційними канцерогенами та здатні викликати NOC-індуковані зміни ДНК", - пояснили в НІР.
Деталі
Також певну роль можуть відігравати гетероциклічні аміни (HCA) та поліциклічні (PCA), що утворюється в м’ясі під дією високих температур, тобто при способі приготування гриль або барбекю, додають у Національному інституті раку.
Доповнення
МОЗ України рекомендує українцям з'їдати не більше 500 гр червоного м'яса на тиждень.
Довідка
Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.