ukenru
v-indiyi-viyavili-noviy-shtam-koronavirusu

В Індії виявили новий штам коронавірусу

 • 173875 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. ​На початку червня в Індії виявили новий штам коронавірусу, що отримав назву BA.2.75. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Деталі

Дослідники називають BA.2.75 варіантом "другого покоління", оскільки цей різновид інфекції розвинувся з омікрон-варіанта BA.2.

Поки що кількість заражень новим штамом у світі незначна, вже зафіксовані перші випадки у Японії, Німеччині, Великій Британії, Канаді, США, Австралії та Новій Зеландії.

Як зазначили біологи, через малу кількість захворювань у різних частинах світу, збирати інформацію щодо його секвенування складно.

Цитата

"Обсяг даних за цим варіантом наразі мінімальний. Але він має кілька ознак, які змусили нас звернути на нього увагу, - пояснив у розмові Ульріх Еллінґ, генетик і молекулярний біолог з Австрійської академії наук.

У порівнянні зі своїм вихідним варіантом - BA.2 - новий варіант коронавірусу має вісім додаткових мутацій спайкового білка. Через особливе розташування цих мутацій науковці побоюються, що імунітет, вироблений проти BA.2, може виявитися неефективним проти BA.2.75.

Нагадаємо

ВООЗ попереджає, що пандемія Covid-19 ще не закінчилася.

Українські Національні Новини

Здоров'я