ukenru
v-estoniyi-v-shkilnomu-pidruchniku-angliyskoyi-viyavili-rosiyskiy-krim

В Естонії в шкільному підручнику англійської виявили "російський Крим"

 • 14727 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Конгрес українців Естонії виявив в підручнику англійської мови для учнів 7-х класів естонських шкіл карту Європи, на якій Кримський півострів показаний частиною Російської Федерації. У кінці минулого тижня інформацію про це отримало Міністерство освіти і науки країни, передає УНН з посиланням на ERR.

"Конгрес українців Естонії висловлює стурбованість ситуацією, коли учням естонських шкіл надається фальшива інформація щодо України і ігнорується територіальна цілісність української держави. Конгрес звертається до Міністерства освіти з проханням вжити заходів щодо виправлення цыэъ ситуації, а також просить запобігти повторенню подібних випадків. Сподіваємося, що цей факт є винятком", - йдеться в листі, який глава конгресу Віра Коник відправила на ім'я міністра освіти і науки Майліс Репс.

Директор видавництва Studium, яке випустило в 2018 році підручник, Ааво Кеннік у відповідь висловив жаль щодо інциденту, але запевняє, що йдеться про непорозуміння без зловмисного наміру. За його словами, як тільки видавництву про це повідомили, воно негайно відреагувало на інцидент.

"І нас, і міністерство, і інші структури про це поінформував пильний громадянин, якому ми відразу відповіли. Через день-два ми зробили відповідні виправлення на своїй домашній сторінці і вибачилися за те, що сталося. Ми також збиралися відправити тим, хто отримав ці підручники, нові сторінки - замість тих, на яких були допущені помилки. Однак Міністерство освіти просить нас провести повну заміну підручників", - сказав він.

Звернення від української громади надійшло до Міністерства освіти і науки лише минулої п'ятниці, а вже в понеділок канцлер відомства Март Лайдметс зв'язався з видавництвом Studium. За його словами, незважаючи на вибачення і внесені на сайті поправки, міністерство як і раніше стурбоване тим, що у школах Естонії залишаються підручники з цією помилкою. Пропозиція міністерства - вилучити неправильні сторінки і замінити їх на нові.

"Зараз ми зважуємо цю пропозицію і обов'язково на неї відповімо. Ймовірно, що нам саме так і доведеться вчинити", - заявив Кеннік.

За його словами, цим підручником користуються понад 200 шкіл по всій Естонії.

Як повідомляв УНН, раніше The New York Times виправило карту України без Криму.

Українські Національні Новини

Політика