v-enerhoatomi-poiasnyly-koly-aes-budut-v-povnii-hotovnosti-do-prokhodzhennia-osinno-zymovoho-periodu

В Енергоатомі пояснили, коли АЕС будуть в повній готовності до проходження осінньо-зимового періоду

 • 13042 переглядiв

Наразі залишається один енергоблок АЕС, який протягом фактично 20 днів буде запущено й станції будуть в повній готовності до проходження на повній потужності осінньо-зимового періоду. Про це повідомив керівник "Енергоатому" Петро Котін в ефірі телемарафону, передає УНН.

Основне питання у нас було перевантажити всі наші енергоблоки, щоб ми працювали з усіма енергоблоками, які зараз доступні – це 9 енергоблоків, які на підконтрольній Україні території. І залишиться один енергоблок – 440, який також буде підключений на середину жовтня. Далі ми також будемо робити як й в попередньому фактично році, забезпечуючи максимальну видачу потужностей з наших енергоблоків. Це основне питання

- розповів Котін.

За його словами, інше питання полягає в забезпеченні всіх заходів, які плануються та виконуються відповідно до наказу Міністерства енергетики.

Після пуску останнього енергоблока, який буде пущений протягом фактично 20 днів, станції будуть в повній готовності до проходження на повній потужності осінньо-зимового періоду

- додав Котін.

Доповнення

В Україні на 12 днів раніше терміну під'єднали енергоблок АЕС до мережі після ремонту, це зміцнить енергосистему на 1000 МВт перед опалювальним сезоном.

В Укренерго прогнозують незначні обмеження електрики взимку: пояснили, за яких умов01.10.24, 14:04

Популярні

Новини по темі

Окупанти завдали удару по Харкову двома КАБами - ОВА

 • 13398 переглядiв