uzakonili-okupatsiyu-ukrayini-spravu-schodo-10-suddiv-konstitutsiynogo-sudu-rf-peredali-do-sudu

"Узаконили" окупацію України: справу щодо 10 суддів конституційного суду рф передали до суду

 • 708224 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. До суду скеровано обвинувальний акт щодо 10 суддів конституційного суду рф, які причетні до «легітимізації» кремлівського режиму у тимчасово захоплених районах України. Про це повідомляє СБУ, передає УНН.

Цитата

«Служба безпеки завершила спеціальне досудове розслідування щодо 10 суддів конституційного суду рф, які причетні до «легітимізації» кремлівського режиму у тимчасово захоплених районах України. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за даними слідства, 2 жовтня 2022 року російські судді підписали постанови про прийняття до складу країни-агресора так званих «донецької та луганської народних республік», а також частини Херсонської та Запорізької областей.

«Тим самим вони визнали «законними» кремлівські договори про «приєднання» до рф тимчасово окупованих територій України. На той момент конституційний суд росії складався з 10 чинних суддів, включаючи голову цієї установи. Таким чином, за злочини проти України відповідатиме повний склад кс рф, який підтримав це рішення», - інформує СБУ.

Доповнення

Служба безпеки України повідомила про підозру 10 суддям конституційного суду росії, які «узаконили приєднання» окупованих районів України до рф.

Зловмисникам загрожує покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Чотири торнадо за три дні вдарили по Новій Зеландії

     • 847919 переглядiв

    Медична інформаційна система Askep.net тепер доступна в "Дія"

     • 1103197 переглядiв

    США сумніваються в успіху контрнаступу України - Washington Post

     • 4023652 переглядiв

    Москаленко, Різник, ЄБРР та мільярд гривень

     • 481777 переглядiв