uryad-vzhe-vidiliv-4-6-mlrd-grn-na-vsi-zakhodi-povyazani-z-naslidkami-pidrivu-kakhovskoyi-ges-shmigal

Уряд вже виділив 4,6 млрд грн на всі заходи, пов’язані з наслідками підриву Каховської ГЕС, — Шмигаль

 • 649544 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Уряд України вже виділив 4,6 млрд грн на ліквідацію наслідки, які пов’язані з наслідками підриву ГЕС та майже 32% вже витрачено на фінансування робіт та на виплату компенсацій, повідомив на засіданні уряду премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата 

“Триває обробка заяв жителів Херсонщини та Миколаївщини на компенсацію за втрачений врожай. Наразі їх подано понад 340, погоджено виплат на 2,7 млн грн”, -  сказав Шмигаль. 

Він додав, що майже 565 млн грн було спрямовано на компенсацію по 5 тис. грн кожному, хто постраждав від підриву росією Каховської ГЕС. І вже 17,5 тис. людей подали відповідні заявки та отримали 54,6 млн грн компенсацій. 

А прийом відповідних заявок  триватиме до кінця жовтня. 

“Ще 1,3 млрд грн уряд виділив на відбудову пошкодженого та зруйнованого житла в зоні наслідків російського теракту. Люди в Миколаївській та Херсонській областях матимуть ресурси для ремонтів своїх осель до зими”, - наголосив премʼєр-міністр. 

Загалом на всі заходи, пов’язані з наслідками підриву ГЕС, уряд виділив 4,6 млрд грн. За словами прем’єр-міністра, з них майже 32% вже витрачені на фінансування робіт та на виплату компенсацій.

Нагадаємо

Вчора, 21 серпня, запрацювала перша нитка магістрального водогону, який почали будувати на третій день підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС. Як повідомляється, перша нитка дозволить забезпечити доступом до води близько 25% населення Кривого Рогу у Дніпропетровській області.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині СБУ викрила російського шпигуна

     • 1177177 переглядiв

    У підмосков'ї палає будівельний ринок

     • 334390 переглядiв

    Окупанти обстріляли Хакрівщину: зафіксовано два влучання

     • 613782 переглядiв

    В окупованому Севастополі чути вибухи та автоматні черги - ЗМІ

     • 1158969 переглядiв