upershe-zhinka-ocholila-viyskovo-morski-sili-ssha

Уперше жінка очолила Військово-морські сили США

 • 176292 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Сенат США у четвер схвалив кандидатуру адмірала Лізи Франкетті на посаду керівника ВМС. Таким чином, вона стала не лише першою жінкою на найвищій командній посаді у ВМС, а й першою жінкою в Об'єднаному комітеті начальників штабів. Про це повідомляє УНН із посиланням "Радіо Свобода". 

Деталі

Зазначається, що раніше у ВМФ Ліза Франкетті обіймала посаду директора зі стратегії політики з 2020 по 2022 рік, другого заступника начальника військово-морських операцій з розвитку бойових дій у 2020 році та командувача Шостого флоту США з 2018 по 2020 рік.

Також зазначається, що Сенат США також схвалив кандидатуру генерала Девіда Олвіна на посаду голови ВПС США. Олвін це пілот із понад 4600 годинами нальоту, у тому числі 100 – у бойових діях. Він раніше обіймав посаду заступника начальника штабу ВПС.

Нагадаємо

Президент США призначив адміралку Лізу Франчетті на посаду очільниці Військово-морських сил. Байден схвалив це рішення, попри рекомендації Пентагона назначити на посаду адмірала Семюеля Папаро.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Уперше жінка очолила Військово-морські сили США

     • 176292 переглядiв

    Барабаш: у росіян нова ціль - взяти Авдіївський коксохім

     • 407640 переглядiв

    Україна приєдналася до декларації щодо безпеки використання ШІ

     • 163169 переглядiв

    Ізраїльські війська оточили місто Газа - начальник штабу ЦАХАЛ

     • 162412 переглядiв

    На Донеччині росіяни поранили ще трьох людей

     • 110913 переглядiв