ukenru
ukrayintsyam-potribni-zagalnodostupni-preparati-dlya-rannogo-likuvannya-koronavirusu-u-protokoli-moz-volonter

Українцям потрібні загальнодоступні препарати для раннього лікування коронавірусу у протоколі МОЗ - волонтер

 • 21232 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Дуже важливо, аби у протоколі МОЗу були присутні препарати для раннього лікування коронавірусу. Про це журналістам УНН заявила Катерина Ножевнікова, директорка благодійного фонду "Корпорація монстрів", який займається допомогою пацієнтам.

Цитата:

“Це дуже важливо, щоб у протоколі були загальнодоступні препарати для раннього лікування ковіду. Але це лікарі визначають такі препарати, які включатимуть до протоколу. А далі це вже обов’язок держави забезпечити цими ліками”, - заявила волонтер.

Водночас, за її словами, наразі ліки для раннього лікування коронавірусу, які включені у протокол та реально допомагають боротися з інфекцією, дуже швидко закінчуються, і люди не в змозі далі продовжити лікування.

“Ось нам на область (Одеська - ред.) передали у п'ятницю 280 флаконів препарату для раннього лікування коронавірусу, розподілили по 10 флаконів на стаціонар, а це 1-2 пацієнти. І він відразу закінчився, і люди блукають і намагаються його купити в аптеках, де його теж мало”, - повідомила вона.

Зазначимо

Нещодавно у коментарі УНН лікар Олександр Карловський висловив думку, що чинний протокол МОЗ треба розширювати.

Українські Національні Новини

Здоров'я