ukenru
ukrayintsi-nakupili-inozemnikh-likiv-na-pivtora-milyarda-dolariv

Українці накупили іноземних ліків на півтора мільярда доларів

 • 4512 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. За рік Україна наростила імпорт фармпродукції на 13,6%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Так, у січні-жовтні 2018 року Україна імпортувала фармацевтичної продукції на 1 млрд 577 млн дол., що на 13,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

При цьому експорт фармпродукції Україною також зріс. За 10 місяців цього року Україна поставила за кордон ліків на 173 млн дол., що на 17,6% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Нагадаємо, за даними експертів, українські аптеки завищують ціни на іноземні препарати у кілька десятків, а іноді й тисяч разів.

У Верховній Раді - такої ж думки.

На думку нардепів, ціни на ліки в Україні завищені через монополізацію ринку з боку мережевих аптек.

З метою змінити ситуацію, у парламент був внесений законопроект №8591. Він передбачає значні обмеження для мережевого аптечного бізнесу.

Документ також висуває вимогу про обов'язкову вищу фармацевтичну освіту до кожного бізнесмена-аптекаря. Проти законопроекту виступили мережевики, водночас, дрібний і середній бізнес його цілком підтримали.

Сьогодні "аптечний закон" перебуває на доопрацюванні  у його авторів. Голосування за документ заплановано після Нового року.

Українські Національні Новини

Економіка