ukrayinsku-meteostantsiyu-v-antarktitsi-okupuvali-pingvini

Українську метеостанцію в Антарктиці "окупували" пінгвіни

 • 1781914 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. В Антарктиці сотні пінгвінів повертаються на шлюбний сезон до української станції «Академік Вернадський» на острові Галіндез, про це про повідомив Національний антарктичний науковий центр, передає УНН.

Цитата

«Біля "Вернадського"пінгвіни окупували робочий простір українських метеорологів - метеомайданчик із різними приладами. Наші науковці шоковані й не знають, як їм далі проводити спостереження та надсилати інформацію до світових баз даних. Звісно ж, ми жартуємо. За останні дні чорно-білі птахи, які масово повертаються до "Вернадського" на шлюбний сезон, справді дуже вподобали наш метеомайданчик. Наразі тут уже майже 200 птахів», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Наразі на острові Галіндез уже понад 2,6 тисячі птахів. Вони поки що не будують свої гнізда, бо весь метеомайданчик ще вкритий снігом. Але незабаром він зійде, і пінгвіни займатимуть комфортні місця, зовсім не лякаючись людей.

Полярники також додали, що українські вчені продовжують кожні три години передавати дані метеорологічних спостережень, на основі яких роблять як короткочасні прогнози погоди, так і довгострокові моделювання зміни клімату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські полярники обрали ім'я для тюленятка, яке першим народилося біля станції

Українські Національні Новини

Мультимедіа

    Популярні

    Новини по темі

    Українську метеостанцію в Антарктиці "окупували" пінгвіни

     • 1781914 переглядiв

    На Київщині чоловік помер через напад шершнів

     • 1411961 переглядiв

    Який курс в обмінниках після рішення НБУ - дані моніторингу

     • 1207856 переглядiв