ukrayinski-piloti-pochali-viprobuvati-shvedski-vinischuvachi-saab-jas-39-gripen-zelenskiy

Українські пілоти почали випробувати шведські винищувачі Saab JAS-39 Gripen - Зеленський

 • 1106970 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з робочим візитом у Швеції, заявив, що українські пілоти вже почали випробувати шведські винищувачі Saab JAS-39 Gripen. Він також заявив, що Київ домовлятиметься зі Стокгольмом щодо отримання цього типу літаків, інформує УНН з посиланням на його спільну пресконференцію з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном. 

Цитата

"Говорили й про іншу сильну шведську машину - літаки Gripen. Це гордість Швеції. І я впевнений, що Gripen можуть зробити нашу свободу значно більш захищеною. Тестові випробування Gripen за участю українців, наших пілотів, уже почалися", - сказав очільник держави.

Деталі

Зеленський зазначив, що сьогодні з Крістерссоном обговорив кроки щодо можливостей відкрити тематику отримання цих швецьких літаків. Він додав, що пізніше зустрінеться зі спікером парламенту й представниками всіх політичних сил, щоб порушити це питання, "як одне з ключових із захисту нашого неба".

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський у суботу у Швеції зустрівся з прем’єр-міністром країни Ульфом Крістерссоном. Лідери держав домовились про посилення співробітництва щодо виробництва, експлуатації, підготовки операторів та обслуговування БМП CV90.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    міноборони рф заявило про нову атаку дрона по москві

     • 1002416 переглядiв