ukenru
ukrayina-zvernulasya-do-svitu-kreml-khoche-znyattya-sanktsiy-porushuyuchi-minski-ugodi

Україна звернулася до світу: Кремль хоче зняття санкцій, порушуючи Мінські угоди

 • 19736 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Росія перешкоджає припиненню вогню на умовах, викладених у Мінських угодах, але в той же час пропагує ідею скасування санкцій на тлі пандемії коронавіруса. Відповідну заяву опублікувало у Twitter Посольства України в Естонії і ще більше півтора десятка український дипломатичних установ, передає УНН.

"Перешкоджаючи припиненню вогню на умовах, викладених у Мінських угодах, Росія порушує свої міжнародні зобов'язання. У той же час Кремль пропагує ідею скасування санкцій з використанням пандемії коронавіруса як способу уникнути відповідальності за свої злочини", - заявили дипломати.

З відповідною заявою виступили також близько двадцяти українських дипвідомств, включаючи Посольство в Бразилії, Португалії, Казахстані, Саудівській Аравії, Сербії, Латвії, Алжирі, Іраку, США, Киргизстані, Узбекистані та Білорусі, а так само Генконсульство в Стамбулі, представництво України при Раді Європи та ОБСЄ.

Як повідомляв УНН, Міністерство закордонних справ України оцінює роботу Росії з ослаблення або навіть зняття санкцій з нібито "гуманітарки", однак планує запобігти такому сценарію.

Українські Національні Новини

Політика