ukenru
ukrayina-uvazhno-stezhit-za-rozvitkom-podiy-navkolo-rosiyskikh-navchan-kavkaz-2020-kuleba

Україна уважно стежить за розвитком подій навколо російських навчань "Кавказ-2020" – Кулеба

 • 16625 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Україна уважно стежить за розвитком подій щодо навчань ЗС Росії "Кавказ-2020". Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю "Українського радіо", передає УНН.

На запитання, як Україна на дипломатичному фронті готується до російських навчань "Кавказ-2020", адже, на думку експертів, вони можуть стати прикриттям для агресії, Кулеба відповів: "Знаєте, якщо з 2014 року якийсь досвід сформувався то – це досвід про те, що може статися будь-що у будь-який момент і ти маєш бути завжди готовим до будь-якого розвитку подій. Тому ми ані перебільшуємо, ані применшуємо значення навчань "Кавказ-2020". Уважно стежимо за розвитком подій, працюємо з нашими партнерами, які так само уважно будемо моніторити маневри Російських збройних сил".

За його словами, тут задача не лише для МЗС, а для Міноборони, для української розвідки - для того, щоб Україна була готова у військовому плані до будь-якого розвитку подій.

Нагадаємо, за інформацією розвідки, стратегічне командно-штабне навчання ЗС Росії "Кавказ-2020" створене для демонстрації воєнної могутності Росії, його слід розглядати як елемент тиску на нашу країну.

Як повідомлялося в УНН, за даними розвідки, цьогорічні стратегічні командно-штабні навчання збройних сил Росії "Кавказ-2020" пройдуть на прикордонних з Україною територіях та в окупованому Криму.

Українські Національні Новини

Політика