ukenru
ukrayina-otrimaye-transh-vid-yes-yakscho-skasuye-moratoriy-po-lisu-kruglyaku-danilyuk

Україна отримає транш від ЄС, якщо скасує мораторій на ліс-кругляк - Данилюк

 • 11925 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Скасування мораторію на експорт лісу-кругляка разом із проведенням низки реформ сприятиме отриманню нового траншу макрофінансової допомоги від ЄС. Про це на сторінці в Facebook повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк за підсумками зустрічей з представниками Європарламенту, передає УНН.

"Водночас, повністю погоджуюся з євродепутатами— у нас попереду ще дуже багато роботи, і Україна не має права зупинятися на досягнутому. До затвердження нової програми маємо виконати заходи, що залишились невиконаними з попередньої, третьої програми макрофінансової допомоги ЄС", — зазначив Данилюк.

За його словами, в Європі цінують зроблені Україною кроки у боротьбі з корупцією, зокрема створення НАБУ, НАЗК та електронної системи автоматичного відшкодування ПДВ.

За його словами, серед умов отримання Україною нового траншу макрофінансової допомоги є створення автоматичної системи верифікації е-декларацій, впровадження кредитного реєстру НБУ, створення реєстру кінцевих бенефіціарів власників компаній, а також скасування мораторію на експорт лісу-кругляка.

"З огляду на чутливість цього питання шукаємо шляхи деполітизації ситуації та виходу на спільну позицію", — додав міністр, коментуючи умову про скасування мораторію.

Мораторій на експорт лісу-кругляку діє в Україні з 2015 року. Свого часу через заборону його скасування Єврокомісія відмовилася надавати Україні транш на суму 600 млн євро.

Раніше ЄС оштрафував Польщу за незаконні рубки лісу на території Біловезької пущі.

Українські Національні Новини

Політика