ukrayina-otrimaye-shist-pidvodnikh-droniv-vid-velikoyi-britaniyi-genshtab

Велика Британія передасть Україні шість підводних дронів – Генштаб

 • 460434 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Україна отримає від Великої Британії шість підводних дронів для виявлення мін. Про це у Facebook повідомив Генеральний штаб ЗСУ, інформує УНН.

Цитата

"Велика Британія передасть шість підводних дронів – мисливців за мінами, а також забезпечить відповідне навчання, щоб допомогти Україні очистити берегову лінію", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, протягом найближчих місяців Королівський флот й американські партнери навчать користуватися автономними мінно-пошуковими апаратами десятки українських військовослужбовців.

Для виявлення російських мін у водах біля узбережжя України передадуть шість автономних мінно-пошукових апаратів. Три з них нададуть зі складів ЗС Сполученого Королівства, а ще три придбають у промисловості.

"Легкий автономний апарат призначений для використання на мілководних узбережжях, ефективно працює на глибині до 100 м для виявлення, локалізації та ідентифікації мін за допомогою набору датчиків, щоб ВМС ЗС України могли їх знищити", – зазначили у Генштабі.

Нагадаємо

Велика Британія надасть Україні новий пакет оборонної допомоги вартістю 54 млн фунтів стерлінгів. У пакет, зокрема, входять 850 мікробезпілотників Black Hornet, які розробили спеціально для виявлення наближення сил ворога.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі