ukenru
ukrayina-opinilas-na-65-mu-mistsi-v-sviti-za-dotrimannyam-gendernoyi-rivnosti

Україна опинилась на 65-му місці в світі за дотриманням гендерної рівності

 • 13782 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Україна опинилась на 65-му місці з 149 в світовому рейтингу за дотриманням гендерної рівності. Про це повідомляє "Радіо Свобода", передає УНН.

"Україна посідає 65-те місце зі 149 країн у світовому рейтингу дотримання гендерної рівності, складеному Всесвітнім економічним форумом. Як мовиться в рейтингу, найкраща ситуація в країні у сфері освіти, найгірша – в політиці", - пише видання.

За даними ЗМІ, цього року очолює рейтинг гендерної рівності Ісландія. Після неї йдуть Норвегія, Швеція і Фінляндія, а також латиноамериканська країна Нікарагуа (5-те місце), африканські держави (Руанда, 6-та, Намібія, 10-та), а також східноазійська країна – Філіппіни (8-ме місце). Крім того, в першій десятці – Нова Зеландія (7-ме місце) й Ірландія (9-те).

Останні місця в рейтингу посідають Ірак, Пакистан і Ємен.

Автори звіту оцінюють прогрес 149 країн у чотирьох напрямках: економічна участь і можливості, освіта, охорона здоров’я і рівноправність у політиці.

Також видання наголосило, що за минулий рік Україна покращила свої позиції, оскільки 2017 року була на 69-му місці зі 144 країн.

Нагадаємо, 17 жовтня закон № 2523-VII щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби опублікований у "Голосі України".

2019 р. у Міністерстві закордонних справ України у співпраці з Представництвом ООН буде проведено гендерний аудит.

Українські Національні Новини

Суспільство