ukrayina-maye-namir-rozshiriti-mozhlivosti-dlya-obminu-elektroenergiyeyu-zi-slovachchini

Україна має намір розширити можливості для обміну електроенергією зі Словаччини

 • 232913 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Україна обговорила зі Словаччиною підвищення пропускних спроможностей для обміну електроенергією. Йдеться про зустріч міністра енергетики України Германа Галущенка та міністра економіки Словаччини Петера Довгуна. Перемовини відбулися у межах конференції Roadmaps to New Nuclear, організованої в Парижі Агентством з ядерної енергії (NEA). Про це повідомили у Міністерстві енергетики України, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що особливу увагу під час зустрічі приділили питанню підвищення пропускних спроможностей для комерційного обміну електроенергією між країнами та модернізації лінії електропередачі «Мукачево - Великі Капушани».

Також міністри обговорили співпрацю в нафтогазовій галузі, зокрема питання транзиту.

Герман Галущенко акцентував на тому, що Україна має найбільші в Європі підземні газосховища і пропонує міжнародним партнерам їх використання на вигідних умовах. Очільник Міненерго зазначив, що після сертифікації Оператора газосховищ України АТ «Укртрансгаз» за європейськими правилами іноземні трейдери активно закачують природний газ в українські ПСГ.

Петер Довгун відзначив зацікавленість Словаччини у поглибленні співпраці з Україною в ядерній галузі і запросив українську сторону доєднатися до ініціативи центральноєвропейських держав, які залучають університетські кола і бізнес до спільних проєктів для розробки та впровадження технологій малих модульних реакторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман Галущенко обговорив з гендиректором Агентства з ядерної енергії напрямки співпраці з Україною

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У росії вулкан Ебеко викинув потужний стовп попелу

     • 208437 переглядiв

    У Шотландії зіткнулися потяги, двоє людей госпіталізовані

     • 141825 переглядiв

    У Краматорську пролунали вибухи

     • 1095535 переглядiв

    На Вінниччині є влучання внаслідок атаки дронів – міськрада

     • 461055 переглядiв