ukenru
ukrayina-khotila-b-otrimati-bilshe-protitankovoyi-zbroyi-vid-ssha-volker

Україна хотіла б отримати більше протитанкової зброї від США - Волкер

 • 9358 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Україна висловила зацікавленість в отриманні більшої кількості протитанкової зброї від США. Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Під час правління адміністрації Трампа ми вирішили сприймати Україну так само, як і інші країни, з її оборонними потребами, і ми хочемо як надавати допомогу, так і забезпечувати продаж зброї Україні, щоб допомогти їм розвивати сильну, здатну, стійку обороноздатність", - сказав Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-посол США передбачає надання Україні нової зброї через 2-3 місяці

Він нагадав, що частина допомоги США полягала в тому, щоб надати протитанкові системи, щоб в разі, якщо ворожі танки спробують просунутися вглиб України, у країни була найкраща можливість захистити себе.

"Україна проявила інтерес до запиту більшої їх кількості, що є можливим. Ми також повинні розглянути такі речі, як повітряний захист і захист кордонів, протиснайперська система - це те, що США вже надали; що б це не було, якщо це обгрунтовано і необхідно Україні, щоб мати сучасну обороноздатність і попередити подальшу агресію Росії", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США виділять ВМС України 10 млн доларів

Раніше Волкер назвав умови, за яких Захід постійно буде підтримувати Україну.

Українські Національні Новини

Політика