ukrayina-initsiyuye-stvorennya-medichnikh-komisiy-dlya-obminu-polonenimi

Україна ініціює створення медичних комісій для обміну полоненими

 • 877473 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Україна, втретє у світовій історії, оголошує про створення змішаних медичних комісій для обміну полоненими, цитує представника Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрія Юсова Military Media Center, передає УНН.

Цитата.

«Україна оголошує про створення змішаних медичних комісій. Це допоможе звільняти українських полонених та допоможе також ворогу повертати своїх полонених. Це третій випадок у світовій історії, коли буде впроваджуватися така ініціатива», — повідомив Юсов.

Деталі

Згідно з Женевськими конвенціями, у комісію залучається троє лікарів: один лікар від країни, яка утримує військовополонених, і двоє лікарів від нейтральних країн. Представник Координаційного штабу акцентував, що Україна до цього швидко повертала важкопоранених росіян.

"Україна є демократичною країною, яка дотримується міжнародного права. Ми зобов’язані забезпечити належне поводження з усіма військовополоненими, незалежно від їхньої національності", - сказав Юсов.

Він підкреслив важливість цього кроку для звільнення полонених та висловив вдячність усім, хто брав участь у реалізації цієї ініціативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку широкомасштабного вторгнення росії з полону звільнені понад 2,5 тисячі українців - омбудсмен

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Кіровоградщині ОВА заборонила масові заходи 23 і 24 серпня

     • 613692 переглядiв