ukrayina-initsiyuvala-zustrich-z-polscheyu-ta-yevrokomisiyeyu-schodo-ymovirnogo-perekrittya-kordonu

Україна ініціювала зустріч з Польщею та Єврокомісією щодо ймовірного перекриття кордону

 • 54526 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Україна звернулася до Польщі та Єврокомісії щодо проведення зустрічі через ймовірне блокування пунктів пропуску польськими перевізниками. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу Мінвідновлення.

Цитата

"Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури звернулось до Міністерства інфраструктури Польщі та Директорату з питань мобільності Європейської комісії щодо проведення зустрічі з всіма залученими сторонами щодо вирішення питання із виконанням меморандумів про пропускну спроможність українсько-польських пунктів пропуску", - ідеться у повідомленні.

"Ми отримали повідомлення про ймовірне блокування пунктів пропуску з боку польських перевізників. Наша позиція полягає в тому, що такі страйки та блокування шкодять всім: як українським, так і польським перевізникам", – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Він зауважив, що Україна вдячна польському народу за постійну підтримку в умовах повномасштабної війни та готова до діалогу, де рівноцінно будуть представлені інтереси перевізників обох країн.

Зустріч з Директоратом Єврокомісії (DG MOVE) запланована на 31 жовтня. Ключова мета – напрацювання спільних рішень, які допоможуть збільшити пропускну спроможність та забезпечити стабільну роботу кордону

Нагадаємо

У листопаді польські перевізники планують розпочати страйк на українсько-польському кордоні, який, можливо, триватиме два місяці. Причиною акції вони оголосили проблему надмірної конкуренції після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В МЗС підтверджують загибель 21 українця в Ізраїлі

     • 48944 переглядiв

    Осіннє тепло у Києві встановило рекорд

     • 53843 переглядiв

    В росії на військовому заводі відбулась "бавовна": що відомо

     • 46930 переглядiв

    СБУ повідомила про підозру російській співачці Чичеріній

     • 37508 переглядiв