ukenru
ukrayina-initsiyuvala-novu-zustrich-v-oon

Україна ініціювала нову зустріч в ООН

 • 10173 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Постійне Представництво України при ООН в Женеві ініціює зустрічі із керівництвом Міжпарламенського Союзу та УВКПЛ через участь "депутатів" Думи РФ з окупованого Криму в заходах ООН. Про це повідомила у Facebook перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, передає УНН.

"Важливо. ППУ при ООН в Женеві ініціює зустрічі із керівництвом Міжпарламенського Союзу та УВКПЛ. Позиція України незмінна: "депутати" Думи з окупованого Криму не можуть приймати участі в заходах ООН, як і в будь-яких інших офіційних платформах міжнародних організацій", - написала Джепар.

За її словами, вербальна нота із роз’ясненням позиції України буде передана всім зацікавленим сторонам.

Депарова зазначила, що наразі у Женеві триває Форум з питань прав людини, демократії та верховенства права з 22 по 23 листопада 2018 року, тема якого - "парламентарі, як адвокати (промоутери) прав людини, демократії та верховенства права".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС розповіли, як ООН розглядатиме українські резолюції і в чому їхні новації

Як повідомляв УНН, Постійне представництво України при ООН в Женеві планує демарш перед організаторами форуму ООН з питань прав людини, демократії та верховенства права через колаборанта окупаційної влади у Криму Руслана Бальбека, який заявив про участь у цьому заході у Женеві. Через посольство України у Швейцарії українська сторона спробує з’ясувати, на якій підставі Бальбеку надавалася в’їзна віза до країни.

Українські Національні Новини

Політика