ukenru
ukrayina-i-litva-zbilshili-tovaroobig-na-17

Україна і Литва збільшили товарообіг на 17%

 • 12642 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Товарообіг між Україною і Литвою за перших 9 місяців поточного року зріс на 17%. Про це повідомила прес-служба Президента України на сторінці у Twitter, передає УНН. 

“Товарообіг між Україною і Литвою за перших 9 місяців поточного року зріс на 17%. І це є результатом роботи поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, яка сьогодні довела свою ефективність”, — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кубів: Литва привела в Україну китайських інвесторів

Зазначимо, що у грошовому еквіваленті, за даними прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, товарообіг України з Литвою перевищує 1 млрд доларів. Про це глава українського уряду повідомляв під час зустрічі зі своїм литовським колегою Саулюсом Сквернялісом у квітні поточного року.

Нагадаємо, у 2016 році товарообіг України та Литви склав 750,7 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС до кінця цього року оприлюднить список офшорів з “непрозорою” діяльністю

Крім того, 17 грудня у Брюсселі відбудеться засідання Ради асоціації Україна-ЄС 17 грудня. На ньому планується продовжити переговори щодо Угоди про асоціацію, в тому числі договору щодо створення Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Товарообіг між Україною і Литвою за перших 9 місяців поточного року зріс на 17%. І це є результатом роботи поглибленої та всеохоплючої зони вільної торгівлі, яка сьогодні довела свою ефективність. pic.twitter.com/JqAmZoR6Xf

— Петро Порошенко (@poroshenko) 7 грудня 2018 р.

Українські Національні Новини

Економіка