ukraina-ta-polshcha-provely-peremovyny-shchodo-eksportu-ukrainskoho-tsukru-v-yes

Україна та Польща провели перемовини щодо експорту українського цукру в ЄС

 • 75713 переглядiв

Виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький провів онлайн-зустріч з головою правління Національної продовольчої програми Польщі Мареком Загорським. Сторони обговорили питання експорту українського цукру до ЄС. Про це пише УНН з посиланням на Мінагро.

Деталі 

Також до зустрічі доєднались представники асоціацій виробників цукру України та Польщі.

Висоцький зауважив, що український уряд ухвалив рішення про встановлення нульової  квоти на експорт цукру до ЄС, яка запрацювала 1 червня, і діятиме до кінця 2024 року.

Україна в травні експортувала до ЄС рекордну кількість цукру04.06.24, 11:11

Він пояснив, що таким Україна регулює експорт цукру, відповідно до угоди з ЄС про безмитну і безквотну торгівлю. Тарас Висоцький підкреслив, що наразі український цукор не експортується в жодну з країн Європейського Союзу.

Зі свого боку Марек Загорський привітав таке рішення Уряду України.

Тарас Висоцький та Марек Загорський домовилися провести наступну зустріч у вересні, коли вже буде зібрано новий врожай цукрових буряків, та обговорити подальшу співпрацю. Також вони погодилися з необхідністю контролювати і обмінюватися інформацією щодо торгівлі цукром між Україною та Польщею

- резюмували в Мінагро. 

Нагадаємо

З 5 червня запрацюють оновленні правила безмитної та безквотної торгівлі агропродукцією з ЄС, що діятимуть рік. У зв'язку з цим Україна заборонить експорт цукру в ЄС до кінця 2023 року, оскільки квота в розмірі 262 тис. тонн вже вичерпана.

Популярні

Новини по темі

Було три удари КАБами: у Харкові відомо про двох поранених

 • 26831 переглядiв

Вибух пролунав у Харкові - ЗМІ

 • 25552 переглядiв