ukraina-mozhe-povernuty-kontrol-nad-nebom-vzhe-v-tsomu-rotsi-kuleba

Україна може повернути контроль над небом вже в цьому році - Кулеба

 • 32211 переглядiв

Україна може отримати контроль над своїм небом вже цього року, якщо отримає достатню кількість винищувачів F-16, безпілотників, засобів радіоелектронної боротьби та ракет, вважає міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Забезпечення контролю над українським небом цілком реалістично вже в цьому році, але за умови отримання літаків F-16, дронів відповідного класу, засобів РЕБ та ракет у достатній кількості. Про це Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав на спільній пресконференції з головою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом, передає кореспондент УНН.

Все реалістично, і цього навчила нас війна. Якщо ми отримаємо F-16, якщо в нас будуть бойові та розвідувальні дрони, і саме в цьому полягає важливість нашого співробітництва з Литвою, якщо в нас будуть засоби РЕБ та ракети, ми будемо контролювати наше небо. Це досяжно

– сказав міністр.

Він додав, що відповідні рішення вже втілюються, але важливо отримати всі ці елементи в достатній кількості й у належний час.

Він підкреслив важливість Європейського оборонного фонду, який створить додаткові можливості та засоби для забезпечення цих елементів для України.

Кулеба обговорив спільне виробництво дронів для ЗСУ з главою МЗС Литви27.01.24, 14:28

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Завтра в Україні не планують відключати світло

     • 64572 переглядiв

    Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

     • 89178 переглядiв

    Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

     • 86348 переглядiв

    Новини по темі