udruge-za-tri-dni-izrayiltyanka-zaginula-cholovik-poraneniy-pid-chas-strilyanini-na-zakhidnomu-berezi

Удруге за три дні: ізраїльтянка загинула, чоловік поранений під час стрілянини на Західному березі

 • 640798 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. Імовірно, палестинець у понеділок убив ізраїльтянку та важко поранив чоловіка на півдні Західного берега річки Йордан, повідомила ізраїльська армія та деталі наводить AP, пише УНН.

Деталі

Як пише AP, останній напад є частиною різкої ескалації в регіоні останніми місяцями за участю палестинських бойовиків, ізраїльських сил безпеки та радикальних єврейських поселенців. Це сталося, коли ізраїльські сили вже перебували в стані підвищеної готовності і шукали озброєну людину, яка вбила двох ізраїльтян на півночі Західного берега в суботу.

Ізраїльська армія заявила, що підозрюваний палестинець відкрив вогонь по ізраїльському автомобілю на головній дорозі з півночі на південь на Західному березі, недалеко від великого міста Хеврон. 

"Одна жінка загинула, а інший цивільний отримав важкі поранення після трагічної стрілянини на шосе 60, що прилягає до Хеврону. Постраждалому цивільному наразі надається медична допомога. Військовослужбовці ЦАХАЛу переслідують підозрюваних, а в районі встановлюється блокада", - ідеться у повідомленні.

Армія заявила, що в результаті стрілянини з автомобіля, що проїжджав повз інший автомобіль, загинула ізраїльтянка і серйозно поранений чоловік.

Ізраїльська служба порятунку повідомила, що двом жертвам було близько 40 років, а 6-річна дівчинка, яка також була в машині, не постраждала. За їх словами, чоловіка знайшли у напівнесвідомому стані та доставили до лікарні.

На кадрах з місця видно розбитий седан жертв, пробитий кулями. Бойовик втік, що спонукало ізраїльські сили безпеки розпочати другий за три дні розшук. Військові перекрили всі в'їзди до палестинського міста Хеврон, а також до інших міст на півдні та сході.

Бойовики ХАМАСу і Палестинський ісламський джихад оцінили напад як відповідь на заходи Ізраїлю, що розширюються, зі створення поселень на Західному березі, але утрималися від того, щоб взяти на себе відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїльські військові вбили трьох палестинців після стрілянини по солдатах

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі