udar-rf-po-selu-groza-kilkist-zhertv-zrosla-do-55

Удар рф по селу Гроза: поліція ідентифікувала 37 тіл загиблих

 • 1172242 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. У селі Гроза на Харківщині завершили пошукові роботи. Поліція ідентифікувала 37 тіл загиблих із 51. Серед загиблих 8-річний хлопчик. Троє людей вважаються зниклими без вісти, 6 постраждалих перебувають у лікарні. Про це повідомила поліція Харківської області, передає УНН.

Деталі

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, є дуже понівечені тіла і для їхньої ідентифікації треба проводити ДНК-експертизи. Володимир Тимошко назвав сьогоднішні дії росіян геноцидом українського народу.

Цитата

«У разі, якщо є підстави вважати, що серед загиблих можуть бути близькі, родичі чи знайомі - звертайтесь до Слідчого управління ГУНП в Харківській області або до поліції за місцем мешкання. Ми організовуємо перевірку, в тому числі шляхом проведення відповідних експертиз!», — зазначив керівник поліції Харківської області Володимир Тимошко.

Доповнення

У зв’язку з масовою загибеллю цивільних громадян внаслідок терористичної атаки військових рф на Харківщині оголошена триденна за загиблими — з 6 по 8 жовтня.

5 жовтня вдень росіяни вдарили по магазину-кафе в селі Гроза Куп’янського району. В кафе на поминки по загиблому односельцю зібралися до 60 місцевих мешканців. Дорослі та малі, жінки й чоловіки. Близько 13-30 в заклад прилетіла російська ракета. Будівля обвалилася. Люди опинилися під завалами.

Оперативно на місце трагедії прибули всі профільні служби. Поліція, рятувальники, медичні працівники. Фахівці вибухотехнічної служби встановили, що в кафе поцілили ракетою Іскандер М, будівля зруйнована вщент.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років або довічне позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дістали з-під завалів понад 50 людей: у поліції показали відео із місця трагедії у селі Гроза

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Жіночі каблучки: ціни, які бувають та як правильно обрати

     • 433010 переглядiв