u-zelenskogo-nazvali-termini-koli-zyavitsya-pershiy-dokument-schodo-garantiy-bezpeki-dlya-ukrayini

У Зеленського назвали терміни, коли з'явиться перший документ щодо гарантій безпеки для України

 • 210137 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Перший документ щодо міжнародних гарантій безпеки для України може з'явитися вже 29-30 серпня. Про це під час брифінгу повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак після зустрічі з радниками глав Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії та Угорщини, передає кореспондент УНН.

Цитата

"До кінця цього місяця, десь до 29-30 числа, ми можемо вже розраховувати на появу першого документа рекомендацій щодо нашої групи експертів за паном Расмуссеном (колишній генсек НАТО – ред.)", - повідомив Єрмак.

Деталі

Він наголосив, що над цим документом зараз триває робота. Єрмак додав, що вже ознайомлений з текстом, та на його думку, “це буде дуже потужний документ".

Доповнення

У травні стало відомо, що глава Офісу Президента Андрій Єрмак та колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен очолили міжнародну консультативну групу, яка розроблятиме пропозиції щодо гарантій безпеки для України.

В середині серпня Єрмак анонсував виданню The Guardian перший документ із пропозиціями щодо гарантій безпеки для України. Окремо він пише, що гарантії – це не альтернатива НАТО, а скоріше система, яка не дасть росії можливості перешкодити вступу України до Альянсу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві покажуть 17 унікальних українських прапорів

     • 143032 переглядiв