ukenru
u-vr-planuyut-zbilshiti-gradatsiyu-zarplat-dlya-biytsiv-ato-ta-tilovikiv-nardep

У ВР планують збільшити градацію зарплат для бійців АТО та тиловиків - нардеп

 • 10918 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. На засіданні Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони за участю керівництва Міноборони піднімалося питання про подальше підвищення грошового утримання військовослужбовців. Про це в ефірі "5 каналу" народний депутат від фракції "Народний фронт" Дмитро Тимчук, передає УНН.

"Контрактники це дуже добре. У них є мотивація не тільки матеріальна, а й морально-психологічна. Тобто повинен рости, як мінімум бойовий дух української армії, і взагалі це є, але є ще один великий нюанс. Те що з початку 2016 року підвищили грошове забезпечення для військовослужбовців це чудово і це дуже правильне рішення. Але у нас сьогодні дуже невелика різниця у розмірі заробітної плати людей, які воюють в зоні АТО і контрактників, які несуть службу глибоко в тилу на однакових посадах. Відповідно людині заради тисячі гривень, не мають матеріальної мотивації рватися в зону АТО, якщо він служить біля будинку на "маминих пиріжках". Повинна бути градація і дуже відчутна", - зазначив Д.Тимчук.

Він нагадав, що місяць тому на засіданні комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони за участю керівництва Міноборони піднімалося питання про подальше підвищення грошового утримання. Міноборони рапортував, що в планах підвищувати грошове утримання. Було видвинуте прохання і воно знайшло повну підтримку, про те, щоб в першу чергу збільшити доплати тим, хто знаходиться в зоні бойових дій.

Українські Національні Новини

Політика