u-velykii-brytanii-na-vulytsi-vyishly-protyvnyky-protestiv-proty-mihrantiv

У Великій Британії на вулиці вийшли противники протестів проти мігрантів

 • 29064 переглядiв

Тисячі британців вийшли на вулиці, щоб протистояти ультраправим протестам проти мігрантів. Акції відбуваються у багатьох містах країни у відповідь на заворушення після нападу на дітей у Саутпорті.

Тисячі противників протестів проти імміграції, викликаних нападом на дітей у місті Саутпорт, вийшли на вулиці міст Великої Британії, щоб протистояти акціям за участю ультраправих, повідомляє видання Daily Mail, передає УНН.

Деталі

Понад сто протестів за участю ультраправих угруповань очікується у середу ввечері у Великій Британії.

"Тисячі британців надіслали сигнал ультраправим хуліганам, які планували напади на офіси міграційної служби після того, як величезна кількість людей вийшла на вулиці, щоб дати відсіч ненависті, викликаної поножовщиною в Саутпорті", - пише видання.

У статті повідомляється, що присутність противників заворушень вже спостерігається у кількох районах Лондона, Бірмінгемі, Ліверпулі, Шеффілді, Ньюкаслі, Брістолі та Брайтоні, а також інших містах.

Демонстрації відбуваються мирно, а присутні несуть плакати та скандують антирасистські та проімміграційні гасла.

Контекст

Наприкінці липня 17-річний підліток напав із ножем на дітей у місті Саутпорт. Трьох дітей було вбито, ще кількох дітей та двох дорослих було доставлено до лікарні в критичному стані. Винуватця нападу затримали, йому звинуватили.

Жителі багатьох міст Британії відреагували на напад акціями протесту, які переросли у зіткнення з поліцією та масові заворушення після чуток про те, що винуватець нападу — біженець. Пізніше стало відомо, що підліток, що напав, народився в сім'ї мігрантів з Руанди. Сотні людей було затримано, десятки поліцейських постраждали в ході заворушень по всій країні.

У Британії скликали засідання безпекового комітету після заворушень. Стармер обіцяє "швидкі кримінальні санкції"05.08.24, 16:44

Популярні

Новини по темі

У США жертвами урагану "Деббі" стали шестеро людей

 • 17761 переглядiв