u-tsentralnii-chastyni-yaponii-stavsia-novyi-zemletrus-mahnitudoiu-55

У центральній частині Японії стався новий землетрус магнітудою 5,5

 • 32592 переглядiв

Центральна Японія постраждала від землетрусу магнітудою 5,5; загрози цунамі немає, але очікуються підземні поштовхи. У регіоні зафіксовано понад 300 підземних поштовхів, нещодавні з яких призвели до людських жертв і руйнувань.

Ще один сильний афтершоковий землетрус стався в центральній частині Японії. За даними національного метеорологічного управління країни, магнітуда становила 5,5. Про це пише Кyodo, передає УНН.

Деталі

Загроза цунамі не оголошувалась.

Відомо, що у Японії з понеділка сталося вже понад 300 землетрусів різної сили, магнітуда найпотужнішого з них становила 7,6. Загроза цунамі для західного узбережжя країни зберігалася понад 20 годин.

Землетрус став найпотужнішим для цієї частини Японії з 1885 року. Сейсмологи попереджають, що афтершокові поштовхи триватимуть у цьому регіоні близько тижня, є небезпека нових потужних землетрусів магнітудою понад 7.

Місцевих жителів закликають дотримуватися максимальної пильності та стежити за офіційними повідомленнями екстрених служб та влади.

За останніми даними, внаслідок серії землетрусів у Японії загинули принаймні 64 людини, понад 100 постраждали. Землетруси спричинили масштабні руйнування у префектурі Ісікава.

В Японії стався сильний землетрус: оголошено попередження про цунамі, висота якого може досягти 5 метрів01.01.24, 11:57

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Фінляндія та Швеція досягли зимового мінімуму -40°C

     • 35010 переглядiв