ukenru
u-tripoli-spalakhnuli-boyi-mizh-uryadovimi-viyskami-ta-islamistami

У Тріполі спалахнули бої між урядовими військами та ісламістами

 • 9462 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. У Лівії знову розгорівся збройний конфлікт. У столиці країни Тріполі йдуть бої між військами визнаного міжнародним співтовариством уряду і збройними формуваннями ісламістів, передає УНН із посиланням на Deutsche Welle.

Як повідомляється, сьогодні міська влада закрила всі столичні школи.

Збройні сутички з використанням бронетехніки почалися в Тріполі ще напередодні, 14 березня. У південній частині міста військові формування уряду національної згоди спробували відтіснити загони створеного ісламістами альтернативного уряду. Бої швидко поширилися на інші райони. Жителі лівійської столиці ховаються у своїх будинках, які також піддаються обстрілам.

Уряд національної злагоди був створений в Лівії за підтримки ООН у кінці 2015 року, проте йому досі не вдалося встановити контроль над усією країною. У Лівії також діють два самопроголошені уряди – ісламістський у Тріполі і світський на сході країни.

Нагадаємо, у січні видання Business Insider представило карту, на якій Лівія позначена як з одна країн, найнебезпечніших для відвідування туристами.

Українські Національні Новини

Новини Світу