u-sviatoshynskomu-raioni-stolytsi-skver-nazvaly-na-chest-heroiv-oun

У Святошинському районі столиці сквер назвали на честь Героїв ОУН

 • 25435 переглядiв

У Святошинському районі Києва зелена зона на перетині вулиць Академіка Палладіна та Берестейського отримала назву Героїв ОУН.

У Святошинському районі столиці безіменній зелені зоні, що розташована на перетині проспектів Академіка Палладіна та Берестейського й вулиці Ореста Васкула, присвоїли ім’я сквер Героїв ОУН. Про це повідомляє пресслужба Київради, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що за відповідне рішення проголосували 64 депутати Київської міської ради.

Як розповів заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, нову назву скверу обрали за результатами громадського обговорення та голосування в застосунку "Київ Цифровий".

Увіковічуємо на карті міста визначні історичні події та людей, які в різні часи боролись за Україну. Тепер у нас з'явився сквер Героїв ОУН. Це рішення сприятиме вшануванню пам’яті учасників підпілля Організації українських націоналістів під час Другої світової війни та учасників російсько-української війни - бійців Батальйону ОУН, що з 2014 року захищає Україну від окупантів. Зелена зона відтепер має символічне значення, оскільки її назва уособлює національну гордість та ідентичність, а також підтримку ідеї української самосвідомості та суверенітету,

- наголосив Володимир Бондаренко.

Нагадаємо

Київська міська рада перейменувала проспект Правди у Подільському районі на проспект Європейського Союзу на честь геополітичного, економічного та військового партнера України - Європейського Союзу.

Популярні

Новини по темі

В Україні циркулює близько 30-35 субваріантів "Омікрон" - МОЗ

 • 19007 переглядiв

Дочка Бреда Пітта вирішила дистанціюватися від батька

 • 122650 переглядiв

Литва готова надіслати військових інструкторів в Україну

 • 20327 переглядiв

Польща готує 45-й пакет допомоги для України - Сікорський

 • 63449 переглядiв