u-stolychnomu-botsadu-zatsvila-naistarisha-v-yevropi-palma-livistona

У столичному ботсаду зацвіла найстаріша в Європі пальма Лівістона

 • 35126 переглядiв

У київській оранжереї Ботанічного саду ім. Фоміна зацвіла 200-річна пальма Лівінгстона, яка є найстарішим представником свого виду в Європі.

У Києві в оранжереї ботанічного саду ім. О.Фоміна розквітла пальма Лівістона, якій вже понад 200 років. Квітує пальма взимку, тому що родом з Австралії, де зараз літо. Про це повідомили на Facebook-сторінці Київського національного університету імені Тараса Шевченка, пише УНН.

Щороку ми з нетерпінням чекаємо, коли заквітує наша красуня.Проте у 2023 році вона змусила нас понервувати: через війну, вибухи та блекаути вперше не зацвіла. І ось цьогоріч, зусиллями співробітників, наша красуня врятована і тішить,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що висота австралійської панянки 30 метрів. Дослідниками Ботанічного саду КНУ доведено, що це максимальна висота пальми цього виду в природі. Квітучі суцвіття дерево викидає над листям, аж під самим дахом оранжереї.

Скляна будівля оранжереї Ботсаду була побудована саме для цієї красуні. У нашої пальми Лівістона Австралійської є подружка — пальма Лівістона Китайська, вона трохи нижча та молодша, але також квітуча,

- зазначили у ботсаду.

У столичному озері помітили пляму, ймовірно, з нафтопродуктів: розпочато розслідування22.02.24, 12:01

Популярні

Новини по темі